Графік роботи
 
Пон - Чт: 8:00 - 17:00
Пт - 8:00 - 16:00
Сб,Нд - ВИХІДНИЙ
перерва 12:00 - 12:50
Адреса
 
м.Трускавець 
вул.І.Франка, 59
Індекс 82200
Телефони
 
Аварійно-диспетчерська :
03(247) 5-20-33;
Приймальня:
03(247) 5-15-81;
vodokanal_tr@ukr.net

Звідки береться вода?

Вода може мати різне походження, від якого багато в чому і будуть залежати її смакові якості і властивості.Поверхневі води. Береться з річок, озер, болотистої місцевості. Саме поверхневі води були єдиним доступним джерелом рідини для наших далеких предків. Більш того, всі живі організми на планеті адаптовані до складу і особливостей поверхневих вод. Однак технічний прогрес розвивається семимильними кроками, а разом з ним, такими ж темпами псується і якість води. Що є головним джерелом забруднення? В першу чергу, це виробничі відходи, каналізаційні викиди, продукти нафтопереробки і т.д. "Завдяки" цьому, вода в річках і озерах стала абсолютно непридатною до вживання. Єдиний вихід - глибоке очищення, яке є тривалим і дорогим процесом.

Підземні води. Видобувають таку воду з підземних шарів за допомогою буріння свердловин. Також вона може пробиватися на поверхню у вигляді джерела. На якість Н2О в цьому випадку буде впливати глибина її водоносного шару. Він і живить джерело. Уявіть товщу землі у вигляді багатошарового торта. Перший "корж" знаходиться на невеликій глибині і живить водою колодязі і свердловини. Питна вода, при цьому, не відрізняється бездоганною якістю. Чим глибше залягають водоносні шари, тим чистіше і більш насиченим корисними мінералами Н2О. Ті шари грунту, що знаходяться перед нею, служать своєрідним природним фільтром.

Комунальне водопостачання. Це та Н2О, яка тече у вас з-під крана. Її беруть з поверхневих джерел, рідше з свердловин. Звичайно ж, така вода проходить ретельне очищення та фільтрацію. Однак чи є вона на 100% безпечною і якісною, з огляду на те, що для очищення використовують хлористі речовини. Так, вони забезпечують мікробіологічні показники, але істотно погіршує якість води.

Що потрібно врахувати при виборі Н2О, яку ви будете пити, готувати на ній страви та напої? В першу чергу - джерело її походження. Віддавайте перевагу артезіанській питній воді, яку добували з свердловин, глибиною не менше 100 метрів.